Friday, 2 November 2012

iron boardku caraku

okayh...where 2 start ek...
hurmmm....
alrite...
seperti SEMUA orang...
mereka belajar untuk hidup.. dan hidup untuk belajar...
seperti aku juga.. belajar untuk menjadi orang yg leeeebihhhh baik dari semalam even sometime cara aku blajar tuh aku agak pelik....
jeng3....bhahaha
suspender je kan..
nothing much...juz nk share dgn hampa semua cara2 aku blajaq ar...
well, pd awal sem dlu.. SEMANGAT ar satu housemate aku beli meja jepun kcik utk blaja.. yeah,, beside murah, meja tuh pon portable.. senang nk lepat n mudah klu nk angkat klu dah abes study nnt..
nk dijadikan story Kiah Propa niii..
aku an de huge butt :p
so confirm2 ar kebas nk duk ats lantai lelama...
so dgn perasaan give up nya..
aku mncipta gaya kreativiti&inovasi 2ward da iron board yg xgune2 dah..
i maked it as a desk 4 study..
awesome giler an..
lets view diz photo...* abaikan the messy room....... hihi

Thursday, 1 November 2012

its suddenly

im will facing a fcuking xtreamly huge final paper *account paper

well..... im so streess n dont noe how 2 release it.. seems now is raining here n i cant go any where.. so i better sit quietly in my room...

so i start membelek my phone.. n start editing photos... seems like fun and layan jerrrr...
here da few photo... ngeeeee~~~

Monday, 22 October 2012

shuttttt...

Then i'll choose my path
.....….… its silence.......
Dats make me better

buta mata atau buta hati

Harus ke kau wujud kat cni
Dalam hati aku niii
Sbb... Semua mata pndangan kau pada
dia
Mulut dan syuman kau pada siapa?
Xprasan ke kewujudan aku?

Atau

Mmg aku xpernah ada dalam dunia kelopak kewujudan mata kau

Xpernah aku fikir ini kerja sia2
Siang malam ralat memikirkan kau
Panas sejuk tersenyum mlihat foto kau
Malu segan melawan mata demi meratah kerinduan sekiranya kau wujud pada pandangan

Gelak tawa yg tak habes bila menyebut nama kau



Maseh xnmpak?
Buta ke
Atau buta hati
Kerana buta mata pun masih dpt melihat hati

Sunday, 21 October 2012

Monday, 1 October 2012

I miss blogging like hell...
miss sharing pictures and fellin in da blog
miss staring at my post blog again n again...
miss all the moment

but since stay kat rumah sewa dah xde WiFi.. so xdpt la nk on9 as ussual
so sad an....


and i wanna share something,,,,
tempoh ari aku ade bt cupcake with my buddies for sbject Marketing..
so we decide to make cupcake with a cute decoration as icing as well

so wanna se how its look???

here...taaadaaaaaa
after baked n b4 make da icing



after da decoration

Thursday, 21 June 2012

long time no see mehhhh

ASSALAMUALAIKUM..


hallo there,
its been quite long kan i x write blog...


well..
actually sepatutnye i dah msuk cmpus tau on 8teen of June..but be postpone too 25 of June..


arghhh...
so depressing kot...


I hate when something dat we xcited then suddenly BAM!!! its cancel...fcuk!


Well..normally bdak2 msti ske an bile cuti dipanjangkan slama 1 week...but not me..


i miss stdy time..


n i miss blogging..
i do...
imy  <3

Wednesday, 4 April 2012

my LADY



29-April....kemungkinan besar mase tarikh ni aku xdapat on9 mcm sllu..sbb aku an tgh cuti sem utk dua bulan..
so aku sengaja memperawalkan posting entri ni sbb 29/4 ni genap 50thn mama aku punya birthday  (:
thanks 4 everything
thanks 4 everything
thanks 4 everything

dedicate diz fav song 2 her....
Lady by Kenny Rogers



[Lady, your love's the only love I need
And beside me is where I want you to be
'Cause, my love, there's something' I want you to know

You're the love of my life, you're my lady]




RAJA FAUZIAH  BT RAJA DATO' ABD WAHID




*arrghh...tak sobaa den nk jumpo mak den..
dah hamper 7 bulan tak jumpo..
imy mom (:

Monday, 2 April 2012

beberapa kerat

...… Sungguh tak ada lagi ruang refleksiBagi masa kanak-kanakku yang merindu Si Pitung pendekar saktiyang kini terkapar dihajar Batman, dibanting Superman, ditebas Kapten Amerika,tertawa ngakak bersama hantu pocong minta kawindunia gelap dari alam lain...potongan puisi dari Soni Farid Maulana        


aku adalah kunang-kunang
dalam gelap aku terbang
dalam gelap aku terang
dan jadikanlah kau senja kerna gelap kau ada
gelap kau indah
aku hanyalah kunang-kunang
dan 
kau hanyalah senja
dalam gelap kita berbagi
dan
dalam gelap kita abadi
 petikan dari filem "LOVE"








coming soon.......................





Wednesday, 28 March 2012

terimekaseh

2 days ago...i was given 2 pieces of tudung oleh seorang sahabat di campus

at first, i wanted la to buy dat hijab from her since i never seen she wearing dat hijab.
im willing to buy watever da hijab cost
sbb its seem da hijab is soooo suitable for me to wearing while im playing hockey petang2..
yea lah..tudung itu agak labuh...
so i hav 2 covered up my chest lah sbb i kan di kolej islam
tak manis la kalau TERPAMPANG an..i should respect others outlook jugak, since when ustaz2 pun ada turun main hockey jugak

so i was so surprised apabila she wanted 2 give me da tudung, even i said 2 her yg aku willing 2 pay u watever it cost...
aku sangat2 terkamjat time tuh...
n quite spechless lah...

thanks Atul (:
pu3 sangat2 hargai nye...

one of da hijab  (:


Sunday, 25 March 2012

killin da time

Now i am facing da final exam for my first semester.
So, i was extreamly fcukin high stress rite now, bhahaha

in da time my colleagues studying n make some revision konon-konon nyer

while im doin such a NOTHING,such as :

+Chatting  (:
+listening fav songs * bak kate member lagu SETAN..wtf
+sleep more than 8Hours
+eating ice-cream..sluurppp..yummy2
+hav a ride at Kuala Kangsar
+im drawing (:
+checking my email
+and hav a snack
+and count some sheep on day day light
+and...count some stars in da dark night
bhahahaha...

+and i also make some frisky action in front of da cam..bahaha
*comel la konon2 nye 2





i think im quite handsome with da beard
dont u think so?







so u noe my WEIRD behavior now
whould u still wanna be my BOYRIEND?
bhahahah :p


Friday, 23 March 2012

MISSING IN ACTION

we walk the city lonely,
memories that haunt are passing by,
a murderer walks your street tonight
forgive me for my crimes,
don't forget that i was so young,
fought so scared,
in the name of God and Country.

M.I.A by Avenged Sevenfold




DEAR MUSIC :
 THANK YOU FOR BEING THERE WHEN NOBODY ELSE WAS (:

my lil sis...bhahaha.Raden Saidatul Akmar in my fcukin messy room

Friday, 16 March 2012

study week..bukan honeymoon!

sebenarnya...sekarang ni aku tengah study week coz nex week aku ade final exam.

dan aku penuh dengan rasa gelabah time ni...xtau nape..
aku nak tau carry mark utk setiap subjek..tapi lecturer x keluar kan lg..so semakin gelabah+sterss la aku!

so..aku habes kan mase study week aku dgn hockey.....hockey....and hockey......and again........HOCKEY...
bahahhahaha...

ade sampai mase 2..aku main dari pukul 4pm sampai 7pm..
memang xtreamly best ar an,,,
hujan aku redah..
panas ape ntah lagi..

so...bile dah penat main...we take some rest jap..
sambil2 ambik gambar...
yea lah...study week...so ramai balik kg..n menghabeskan mase depa duk tidoq kat asrama..bhaha





kegembiraan terserlah..hehe



last2 buat muke hampeh...sebab penat (:

Saturday, 10 March 2012

wat?Avenged Sevenfold lives in Malaysia*fcuk



*MERAH TANDA MARAH*

WHY now?
WHY after I was far from Kuala Lumpur
WHY not before or pre-previous year?
kenape skung?????

Time aku duk kat Jin betendang la korang nak bt concert an!!!

So depressing...
da ticket price is xoxo xpensive & beyond my capabilities as a student dat did not take any single edu loan
juz want to wait for da scholarship but still delayed.
saje tau..hurmmmm
im not xpect A7X will come as soon as this.

Well...everyone who watch da concert...pleaaaaze send a million kisses to M Shadow & Synyster Gates  <3


I migh be cry troughout da concert at da hostel alone...bahhaha
:(


_____________________________________________




we leave da sadness for awhile & let the emotionally gettin ok!


I JUST WANTED TO SHARE WITH YOU one of my lovely stuff
dat i book solely in commemoration of death The Rev Sullivan, drummer A7X


THE REV








im not sure whether to call diz a necklace or wat..
it has been booked at the Central Market, Kuala Lumpur in December 2010.


At dat time i was still studying at secondary school.
So I took a great pains to raise some money solely for craving da necklace.I was given a pocket money of RM10 per day by Mama. With dat money i keep it for two weeks.
So i went to book it lah, after all Central Market and the school just across the road only.









*pic taken after da gig..i seem to sweat


thanks kepada ini girl kerana bagi idea utk buat benda alah ni
this is Shira..shes is da xtreamly fcking fan of A7X..and she adoring Zacky Vangeance as rhythmic guitarist 


zacky vangeance






with this necklase i think would be enough to show dat dat I a fanaticism to the A7X because i am a MUSLIM who forbidden to adorn da tattoo on my body  (:

A man dat really2 love a women!

aku berteduh dekat banyak blog lately.
And until a time when I drop into one guy blog.
As i tryin to judge his blog page, suddenly i saw  some pic of a women with a lovely hopes and appeal words.

So of course aku curious lah...sebab normally a man selalunya akan share bout motorcycle,a yummy foods, sport or a man stuff.. 
tapi mamat ni...dah la few post, pas tuh  posting tahun Pak Kaduk pulak tuh,2010.
 Then, i think i just want to ignore je..
but when i terjeling ayat2 die..
seems like diz man suffer because of the girl in the pic..
So i keep read n read the entry

Sedih nyer...bila die merayu2 dalam blog mahukan perempuan tuh kembali
and aku rasa the first entry is the same day diarong clash..
Wat a MAn...suppose to be man never do this...
Aku macam tertarik sama ini laki-laki*yes i noe i always tertarik..bhahaha

aku teringin nak kenal dengan die..
how he rite now?
juz wanna noe how da true story..walau nmpak aku ni macam jge tepi kain org...tapi aku rasa unik sgt this guy...how he really2 can love this women dgn cara macam ni...

Well he put A pic yang ade si ini laki bersama itu perempuan..
and dat guy hav a quite gud look and same as da women too.

In case i fall in love with diz guy..i definitely sure dat i not fallen in love with a wrong guy..sbb boleh nampak dan fikir secara akal logik matiq manusia bahwasenya ini laki terlalu setia pada cinta dia..
kalau lah aku di tempat gadis tuh...pasti aku jage penuh cinta tuh.

in my opinion..diz girl maybe jatuh atas tangan cinta lelaki yang setia awalnya, she should be fallen to a bad or playez guys first...
so she will be appreciate on wat da guy do to her..
appreciate on wat da guy hav sacrifice to her..
appreciate on wat da guy pour to her
sigh*if i am da women...i should be bersyukur sbb didampingi laki-laki seperti itu <3







Monday, 5 March 2012

voucher RM200


12/2/2012
i've been to Ipoh...my first time trip by bus to Ipoh
semata-mata untuk redeem da voucher
so it was xciting...
walaupun mata mengantuk giler time tuh...tapi still memerhati jalan dan org2 kat situ masa dalam bus...
ada nampak rusa n kancil masa otw nak gi Ipoh
tapi lupalah nama tempat tuh..
lagi pon bus yang kteorang naik tuh xlalu highway..
dats why boleh nampak macam-macam
so we reached Ipoh kat Medan Kit dalam pukul 10am
so terus cari another bus untuk ke JJ.

So,biasa la gegirl kalau dah sampai JJ of course nak gi bersolek and betulkan tudung semua an..
so i took dat chance to snap few pic of us.
ini sudah tentunya lah aku..bhaha

these is my escort   xP

start dengan sebelah aku  :
Noor Azaratul Syamida binti Nasarudin,19
Nurul Syahadah binti Abd Wahab,20
Siti Mariyam binti Rosli,19
*well of course im da older one..bhaha
Noor Azaratul Syamida binti Nasarudin  aka Atul
She actually is a da actively persons among kteorang punya group.
She actually a cute girl and she are my master dalam hockey.
So everything about kelab & persatuan kteorang akan refer dia..
walaupun kteorang lain2 kos
She in da field of Islamic Law..
by a sliver of Islamic edu..aku respect ar die leh ambik Law (:

Nurul Syahadah binti Abd Wahab  aka  Sya
Aku tak tahu nak cerita apa sal die ni..bhaha
Well...dari first aku kenal die sampai skung...yang aku tahu die ni "BLUR"....
yea blur...sangat2...lagi kalau time confuse...lagi la gelabah..bahaha..u should see her face

and tak dapat disangkalkan lah..dengan kecantikan and keayuan die..kegilaan ramai niii...

actually dalam blur2 die..she is a smart girl..
walau kteorang xsame course, coz she is in Accountancy and im in Banking Finance..tapi banyak class kteorang same..
dalam class xtramly BlUR tapi result xpernah mengecewakan




Well,after many hours we all spend time belek2 barang...last2 kteorang juz gune RM50 saje dari RM200 tuh..
sebab stock kat MPH & Popular banyak dah habes..
so choices terhad la..

so dengan muke penat...kteorang ambik bus...and aku tidur sepanjang perjalanan

-That how the story end-


Saturday, 25 February 2012

mimpi yang tapi...????

terkamjat aku bila sedar dari tidur
melayan mimpi yang terlalu lama
macam movie 3D *real punya mimpi...


dalam hidup aku ni....
aku hanya tunggu sorang saje laki..tapi laki tuh bukan milik aku mahupun kekasih aku...aku pun tak tahu dia kat mana dia sekarang..suare dia dan rupa dia pun dah samar-samar dalam ingatan aku....pelik kan?.menanti seorang laki yang ntah siapa-siapa...tapi dia pernah menjadi kekasih pada aku suatu masa dulu...


Tapi,
yang si polan yang muncul dalam mimpi aku tuh tersangat memeranjatkan aku....
laki tuh juga bukan kekasih aku...juga pernah jadi cinta monyet aku suatu masa dulu...si polan ni, aku tau dia di mana..rupa dia dan suara dia segar dalam ingatan aku...tapi aku tak mencintai dia seperti mana aku mencintai lelaki yang aku nantikan tuh


ohhh tuhan...
apa maksud mimpi ni
adakah sekadar mainan tidur aku?


tapi....
dalam keadaan terkamjat aku..
aku tersenyum dengan mimpi yang penuh dengan "TAPI" tuh..si polan ni semak betul lah masuk dalam mimpi
tapi...
kenapa lah bukan laki itu yang muncul dalam mimpi aku..
rindu betul...makin hari macam makin lenyap diri dia dalam ingatan aku
tapi makin aku stabil dan mengatakan yang aku still nak tunggu dia,...WTF


aku confuse...tak nak tulis dah!



Wednesday, 22 February 2012

pokok yang cantik di atas bukit....



Semasa menulis entri ini aku sedang melayan perasaan aku di awang-awangan.
Sambil mendengar lagu,dari rock kapak sampai rock gergaji elektrik
dari lagu jiwang leleh sampai lagu jiwang tangkap cintan  *ade ke?
ok itu bukan MOTIF nya


Sebenarnya aku baru lepas tunjuk few videos kat sorang member aku dalam asrama, aku tunjukkan videos member2 zaman sekolah Private School Kasturi dulu.

So after watchin da videos with xtreamly laughter
she went back to her room...
so i was left alone
SUDDENLY
teringat 
zaman sekolah dat full & filled with laughter
tak ada secebis rasa masalah pun bila bersama mereka
kalau rasa beban pun..
beban homework je lah..and beban garu kepala sebab Tuan Haji Wahab*Pengetua sekolah nak kutip yuran sekolah every month..haha
dan beban korek duit bile nak pergi "HUHA"..well dats not big probs...sebab antara kiteorang semua akan tong-tong kalau ada apa2 perihal.

So every moment dat we share together mana mugkin boleh lupa macam tu saja..ye dak?
aku pun tak tahu lah..kalau aku sahaja di antara mereka yang over "emo"..

and i do keep silence since we all far apart
aku diam bukannya sebab aku lupa kat korang..tak pernah la..aku tak contact korang bukan sebab aku dapat member baru...*yea..i do hav quite many friends here...but you all are the best for me..THE BEST AMONG THE BEST..

mungkin bagi korang alasan la kau Putri..henset kan ada...call je lah...
memang aku ada henset..
masalahnya aku topup pun sebulan sekali...itu pun RM5
topup tuh pun aku habiskan call mak aku je...selalu update kat dia pasal kuliah & exam
btw...aku mengaku aku salah...salah sebab pinggirkan korang..tapi bukan dalam hati tau..bagi aku korang semua boyfriend aku...kalau aku ada boyfriend pun..korang yang penting lagi bagi aku



so da story here is..aku melayan diri aku di awang-awangan*maaf Pak Awang pinjam nama hang sat na..
sebab aku berkhayalan yang aku nak dating dengan boyfriend2 aku ni di suatu bukit yang tak berapa bukit kat UPM..
actually..



aku rasa tempat ni popular since Movie Lagenda Budak Setan buat tembakan*shooting kat tempat ni...
and iklan Milo pun pernah buat lokasi iklan kat tempat ni

So aku berangan-angan nak pergi tempat ni dengan korang..
Aku da google tempat ini
masuk free
tapi kene weekdays lah..8am-5pm..
thereafter tutup...i dont noe how far is true..

tempat yang aku maksudkan adalah...







teringin sangat nak ke sini  (:
tapi tak berkesempatan sebab semuanya berjauhan

if ada rezeki dan izin Allah...hope we can share da new short-moment here <3


*gambar ini aku google sendiri,bukan aku yang ambik gambar ni...so sorry owner, if don't inform u dat i take diz pictures  (:

Friday, 10 February 2012

Bangsat

huh....
dengar macam marah kan?




biar bangang-bangang yang cakap kosong kat atas angin tuh pergi
lesap dari samaran mata-mata
hilang dari sayupan telinga
nyah kau pergi...
bla la...kau dari sini
tak hingin nak tatap kau lagi...


banyak dosa..pasal kau lah aku jadi macam ni
sampaikan..
yang putih pon aku kata taik...
yang dosa pon aku welcoming
yang baik pon aku avoiding..
pergh...
sumua cerita palat ni..
tiada cerita pari-pari ke?


apa mau buat...
bikin punya bikin sampai pakai bikini
perot dah bulat barulah kau nak pening
masa buat tuh tak nak pulak nak thinking
sampai dah ada isi bastards*
sampai kekasih hidup semati kononya dah pergi
baru nak menyesal?


baru nak google cari family?
ke malu..


google pulak port untuk buang bastard* itu sendiri


pergh..dasyat gile kau ni


aduhaiii
tak malu ke?
kesian keterunan kau
tak ada sedetik rasa sayang ke pada anak tu?
tak ada sekilas rasa bersalah ke buang saje macam tu?
tak ada secarik sympathetic ke pada bayi tuh?


toleh la...please look back..
dengar la tangisan dia..dia panggil kau tu
xkan kau nak biar dia di gigit dek ulat
sedangkan mak kau jaga kau..seekor nyamuk pun ditepik nya kalau hinggap pada engkau
sedangkan tak da sesaat pon mak kau inginkan jauh daripada kau
sedangkan tak terniat pon mak kau mahukan kau nangis terlolong kerana tak turut kemahuan kau


tak ingat ke semua tuh?
bukankah dulu kau main anak patung
kau belai benda alah tuh
kau bajukan situnggul tuh
bahkan...kau tidurkan si patong tuh


so...mana pergi mother instinct kau?
kau dah delete dari list ke?
ke kau dah transfer dalam USB?


kesihanilah dia wahai hawa...
dukung lah dia yang kehausan susu bondanya
cintailah anak itu sebagai mana kau *cintai sungai kita....tiba2...
kucup lah si kecil itu
yang menangis kelaparan
yang teriak kepanasan
tidak kah kau kasihan kepada dia?


tidak terfikirkah kau..bagaimana susahnya orang lain mahukan anak?
perpuluh-puluh tahun ikhtiar mau kan pewaris
sedangkan kau...tuhan bagi anugerah
kau pikir disposable baby ke?
main pakai-buang


budak tuh
dari darah daging mu wahai hawa


toleh la..
ambil la dia kembali
belai lah anak itu sebagaimana kau di belai semasa kecil
bawalah dia jejak ke tempat tinggal mu


kelak suatu hari nanti......
saat kau jatuh tertimpa-timpa
saat kau berdarah kerana terluka
saat kau teteskan air-air mata....


si anak yang kau buang itu..
yang akan angkat kau dari derita
yang akan hapuskan segala sengsara
yang akan kesat those tears.





Thursday, 9 February 2012

what you say when you try to be responsible, but otherwise you are not affordable?

I am the brain narrow
because
I was likely not responsible
for that reason
I was not responsible
and
is not responsible
to such a responsible and accountable
sorry the responsibilities
because I was not willing to assume you have the responsibility
because I do not serve well in the possibility of good in you
whatever happened to you responsibilities ...
I as the bearer responsibilities will be responsible for you as long as Allah gives me an affordable to carry out the responsibilities-insyallah (:




Monday, 6 February 2012

Inilah Campus Aku

Ini gambar bangunan pentadbiran


Tingkat atas sekali tuh pejabat rektor

Pintu masuk gerbang KISDAR

Pemandangan jauh Pintu masuk gerbang KISDAR & Masjid


Masjid

Masjid & blok asrama



Padang hoki sebelah kiri tuh ada padang bola.
yang bersimen tuh gelangang bola tampar

Ini lah campus aku Kolej Islam Darul Ridzuan (KISDAR) yang telah pun dinaik taraf menjadi Kolej Universiti Islam Sultan Azlan Shah.
Nama Sultan Azlan Shah diambil kerana baginda telahpun mewakafkan tanah untuk membina kolej ini.